Bostøtte til voksne over 18 år. Der tilknyttes en fast kontaktperson, og der kan ydes støtte hele døgnet, alle årets dage.
Socialpædagogisk støtte er en ydelse, der gennem motivation, vejledning og støtte har til formål at udvikle eller fastholde borgers funktionsevne og muligheder for selvstændighed og selvbestemmelse i forhold til borgerens situation. Socialpædagogisk støtte retter sig blandt andet mod udvikling og vedligeholdelse af færdigheder i forbindelse med almindelig daglig livsførelse, herunder at skabe struktur i hverdagen og understøtte deltagelse i samfundets almene fællesskaber.
Vi kan hos Fønikscare levere støtte indenfor følgende ydelser jf. Fælleskommunalt Indsatskatalog:
Støtte til praktiske opgaver
støtte til daglige opgaver i hjemmet
støtte til administration
støtte til etablering i bolig
Støtte til samfundsdeltagelse
støtte til kontakt til offentlige og private instanser
støtte til transport
støtte til beskæftigelse
støtte til uddannelse
Støtte til relationer og fællesskaber
støtte til sociale relationer
støtte til varetagelse af forældrerollen
Støtte til sundhed
støtte til behandling
støtte til sund levevis
støtte til personlig hygiejne
støtte til seksualitet
støtte til psykisk trivsel
Afklaring
Pædagogisk udredning er en aktivitet, hvor en borgers funktionsevne afdækkes i forhold til daglige aktiviteter. Herunder afklaring af borgerens mestringsevne, som er af stor betydning for hvordan vi opfatter, håndterer og handler i forskellige situationer. Indsatsen har til formål at give pædagogisk støtte til at mestre hverdagen samt opnå praktiske og sociale færdigheder. Forløbet er af en varighed på 3 måneder med mulighed for forlængelse. Der udarbejdes statusnotater med afsæt i temaerne i udredningen i VUM 2.0.
Det første statusnotat udarbejdes efter 1,5 måned og den endelige statusrapport udarbejdes 14 dage inden aftalt opfølgning.
Omfanget og varigheden af støtten kan være varierende alt efter behov, defineret i bestilling fra myndighed.
Indsatsen leveres som mobilt tilbud. Alle forløb tilrettelægges individuelt i samarbejde med borger, visiterende kommunes myndighed og os hos Fønikscare. Dette ud fra bestilling fra myndighed. Vi udarbejder på baggrund af indsatsplanen delmål i samarbejde med borgeren. Alle forløb dokumenteres i EG-Sensum og der udarbejdes statusnotat efter VUM 2.0 til opfølgningen på indsatsen.